Onderwijsvernieuwingen Minov prominent op Jaarbeurs
28 Nov 2014, 22:00
foto
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling vermaakt zich op de openingsdag van de Jaarbeurs in de stand van zijn ministerie. (Foto: Minov)


Dit jaar geeft het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) op de donderdag geopende Jaarbeurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), vooral voorlichting over de onderwijsvernieuwingen die plaatsvinden. Minister Ashwin Adhin van het Minov was een van de eerste bezoekers aan de stand van zijn ministerie.

Bezoekers aan de stand van het Minov krijgen ook informatie over twee nieuwe Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) opleidingen op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Suriname is het eerste land in de regio dat sinds oktober een ICT-opleiding op hoger beroeps niveau heeft. Het Minov, het IOL en The International Institute for Education for Development lanceerden in onderlinge samenwerking een tweejarige opleiding ICT in Education op L.O. niveau en een driejarige op MO-A niveau. Na afronding van de driejarige opleiding komt de student in aanmerking voor de titel Bachelor ICT in Education (B.Ed).

De aanwezigen krijgen verder informatie over de Suriname National Training Authority (SNTA). Dit orgaan is opgezet om zich te buigen over het vraagstuk van de aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en het afstemmen van het curriculum van de beroepsopleidingen op de behoefte van de arbeidsmarkt en de economische (groei)sectoren.

Over de Basic Education Improvement Pogram (BEIP) wordt ook de laatste informatie verschaft op de beurs. In dit programma is de herziening van het curriculum en de methoden van het basisonderwijs opgenomen en de wetgeving die nodig is om de veranderingen door te voeren. De leerjaren 1 tot en met 3 zijn tijdens het eerste BEIP al herzien. Nu zijn de leerjaren 4 tot en met 8 van het basisonderwijs (bekend als de 2de tot en met de 6de klas) aan de beurt. Nieuwe leerboeken en leermateriaal zijn al geproduceerd en kunnen in de stand bezichtigd worden, meldt de voorlichting van het Minov.

De zeventiende editie van de Jaarbeurs is op donderdag geopend door vicepresident Robert Ameerali en KKF-voorzitter Henk Naarendorp, in aanwezigheid van verschillende hoogwaardigheidsbekleders.
Advertenties