BvL vraagt president om een oplossing te brengen
28 Nov 2014, 16:10
foto
President Desi Bouterse luistert naar BvL-voorzitter Hugo Valies. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) onder leiding van Wilgo Valies, is vanmiddag getogen naar het kabinet van de president. "We zijn hier gekomen in de hoop dat u voor een oplossing gaat zorgen. We zijn er van overtuigd dat u de juiste man bent voor het werk", zei Valies aan president Desi Bouterse. De BvL-leden zijn ontevreden over het uitblijven van een voorstel vanuit de regering, waarbij de herwaardering moet blijken van de onderwijsgevenden.

Valies en de leerkrachten applaudisseerden als blijk van waardering dat de president de groep heeft ontvangen. "We zijn ook ervan overtuigd dat u aan onze zijde bent, daarom bent u naar ons toegekomen. Andere presidenten hadden dat zeker niet gedaan", meent Valies. Volgens de secretaris van de bond kan indien de president intervenieert bij wijze van praten de leerkrachten maandag weer op school zijn.

"Zover ik ben geïnformeerd door het kabinet zijn de gesprekken in een ver gevorderd stadium", legt de president uit. Het verbaast hem dat de BvL woensdag overging tot actie terwijl er gesprekken worden gevoerd tussen BvL, Fols en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De president geeft aan dat de afspraken, zoals die voor het laatst zijn gemaakt tussen de bonden en het kabinet, nader worden bekeken. "We doen alles wat in ons vermogen ligt om zaken te normaliseren. Geen van de groepen heeft er baat bij dat er onrust ontstaat bij onze kinderen omdat leerkrachten niet tevreden zijn", stelt de Bouterse.

De leerkrachten hebben de president geciteerd "leerkrachten verdienen beter". Volgens hen moeten het geen loze woorden zijn. Volgens de BvL-leden is er hieraan nog geen invulling gegeven. "Als we hier staan, is het niet op een blauwe maandag. Al twee jaren zijn we bezig met onderhandelingen. We are fed up". De president bedankte de leerkrachten voor het vertrouwen die zij in hem hebben gesteld. De BvL en Fols zijn voor vanmiddag uitgenodigd om verder te vergaderen.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April