Verdachte poogde drugs te smokkelen om 'huiselijke situatie'
28 Nov 2014, 20:00
foto


Akshay G. is op 1 oktober op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden met 1105 gram cocaïne in zijn reisbagage. Hij probeerde de drugs te smokkelen naar Nederland. Volgens de verdachte is hij overgegaan tot het feit omdat zijn huiselijke situatie niet naar wens is.

De verdachte verklaarde tegenover rechter Marie Mettendaf dat hij de drugs voor US$ 7000 gekocht had. De verdachte is operator, bezit een kleine graafmachine en is ook onderaannemer. Hij woont samen met zijn vrouw, twee broers en zijn ouders in een huis. Verder vertelde hij dat iedereen voor zichzelf zorgt en dat hij pas getrouwd is. Opvallend was dat de verdachte op weinig vragen antwoorden gaf; hij bleef stil en maakte gebruik van zijn zwijgrecht. Hij kon niet exact aangeven wat hem bewogen heeft om dit feit te plegen.

Raadsman Irwin Kanhai die Akshay G. bijstaat, voerde aan dat hij met de familie gesproken heeft. Gebleken is dat er nooit ruzie in huis was. Zijn vader is ontzettend boos op hem, omdat hij dit feit heeft begaan. De vader is oud-militair en kan het gedrag van zijn zoon niet begrijpen. De drugs waren simpel verpakt en in de koffer gestopt. Mettendaf vroeg de verdachte of hij dacht dat het zo makkelijk was om de drugs te transporteren. Kanhai deed het verzoek aan de rechter en het Openbaar ministerie om notitie te nemen van het rapport van de Forensische Maatschappelijke Zorg dat toegevoegd heeft. Dit rapport bleek niet aanwezig te zijn in het dossier. De zaak werd uitgesteld naar de zitting van 8 januari 2015. Dan zal het rapport ook aan de orde komen.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April