Miranda heeft zijn bezem al voor Paramaribo noordoost
28 Nov 2014, 15:00
foto
De dc's Mohamad Kasto (Paramaribo noordoost) en Jerry Miranda (Para) verwisselen van standplaats. Vanmorgen tekenden zij de overdracht op Regionale Ontwikkeling. Aan het hoofd van de tafel, minister Stanley Betterson. (Foto: Raoul Lith)


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda zal maandag op zijn nieuwe post beginnen. Hij verlaat Para en zal de scepter zwaaien in Paramaribo noordoost. Miranda zal met een nieuwe bezem zijn job beginnen. "Eigenlijk ga ik niets anders doen dan de regels toepassen. Iedereen zal op tijd aan het werk moeten komen. Geen enkele ambtenaar moet giften aannemen van winkeliers of zakenlui. Ik duld geen corruptie. Recht en wet moeten worden toegepast", zegt Miranda aan Starnieuws.

Miranda gaat maandag al bekendmakingen doen uitgaan naar alle bedrijven in noordoost. "Iedereen gaat moeten doen wat er staat in de wet. Wij zullen niet dulden dat overal aankondigingen worden geplakt. Wie dat nog doet, zal geen vergunning meer krijgen. Mensen moeten hun omgeving schoonhouden. De eigenaren van percelen die overwoekerd zijn, worden aangepakt. De mensen zullen wij achterhalen en beboeten. Bedrijven die halsstarrig blijven, worden gesloten. Daarom gaat er eerst een waarschuwing de deur uit. Er zal zonder aanzien des persoon worden gehandeld", stelt Miranda.

De dc merkt op dat hoewel er nog een korte tijd is naar de verkiezingen toe, er veel gerealiseerd kan worden. "In Para heb ik ook niet alles in m'n eentje gedaan. Het gaat om ideeën van de bestuursambtenaren, de ressort- en districtsraadsleden. We hebben samen veel kunnen doen. Hetzelfde concept zal ook toegepast worden in Paramaribo. We gaan de stad verfraaien en schoonhouden", deelt de dc mee.

Miranda merkt op dat de regering een ontwikkelingsvisie heeft. De dc's zijn niet plaatsgebonden. "We moeten overal waar we ingezet worden de ontwikkelingsvisie uitvoeren. Ik zie het als een uitdaging om Paramaribo noordoost aan te pakken", zegt de dc. Hij haalt aan dat er goed contact is met de dc's en er wordt regelmatig vergaderd. "Wij weten allemaal wat we moeten doen. Wanneer de tools aanwezig zijn en iedereen zijn job doet, zullen resultaten in korte tijd te zien zijn", zegt Miranda. Hij kent zijn werkomgeving op zijn duimpje omdat hij van Paramaribo-noord is en de buurtwacht daar opgezet en geleid heeft.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April