Dc's Naana en Jurel compleet verrast met 'reshuffling'
28 Nov 2014, 13:00
foto
De dc's Naltus Naana (links) en Armand Jurel zullen van standplaats verwisselen. Zij tekenden de overdracht vanmorgen op Regionale Ontwikkeling. (Foto: Raoul Lith)


De districtscommissarissen Naltus Naana (Boven Suriname) en Armand Jurel (Kabalebo) zijn compleet verrast met hun overplaatsing zo kort voor de verkiezing. Formeel hebben ze woensdag gehoord dat ze een andere standplaats krijgen. Gisteren werden ze gebeld door directeur Ifna Vrede van Regionale Ontwikkeling dat ze zich vandaag moesten aanmelden. Ook hun collega's Jerry Miranda (Para)en Mohamad Kasto (Paramaribo noordoost) wisselen van positie.

De formele overdracht is vanmorgen getekend op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Minister Stanley Betterson zegt dat het in de bedoeling lag om de dc's samen met die van Wanica en Saramacca te 'reshuffelen'. Toen is het niet uitgevoerd. Wat de redenen zijn van de overplaatsing is niet bekend. Ook de dc's weten niet waarom ze zo kort voor de verkiezing van standplaats moeten verwisselen. Het gaat om dc's die door de NDP zijn voorgedragen. Betterson merkt op dat dc's elk moment kunnen horen dat ze naar een andere post overgeplaatst kunnen worden.

Jurel merkt op dat als de president, de hoogste executieve autoriteit in het land een beslissing neemt, dan moet het worden uitgevoerd. Lopende projecten zullen worden overgedragen aan de opvolger. Naana merkt op dat hij zich eerst moet oriënteren in het gebied en kennis moet maken met de gemeenschap van West-Suriname. "We gaan ervoor", stelt Naana. Beide dc's hadden projecten lopen die zij over zullen dragen aan elkaar. "Ik weet echt niet waarom ik ben overgeplaatst", antwoordt hij openhartig.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April