Vier dc's worden 'gereshuffeld'
28 Nov 2014, 06:00
foto
De dc's Mohamad Kasto (Paramaribo noordoost) en Jerry Miranda (Para) breed lachend naast elkaar bij de officiële launch van de verkiezingen woensdag. Zij zullen elkaars posten overnemen. (Foto: René Gompers)


Vier districtscommissarissen (dc's) worden 'gereshuffeld' door president Desi Bouterse. Starnieuws had eerder gemeld dat Jerry Miranda van Para over zou nemen van Mohamad Kasto (Paramaribo noord-oost). Ook Armand Jurel van het bestuursressort Kabalebo (Sipaliwini) gaat naar Boven-Suriname in hetzelfde district. Hij en zijn collega Naltus Naana nemen elkaars posten over.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling bevestigt dat hij een brief heeft ontvangen van president Desi Bouterse. "Er worden meerdere dc's gereshuffeld", is alles wat de bewindsman in dit stadium wil vertellen. Het is de president die dc's benoemt en beëdigt.

Eerder is dc Rawin Jiawan van Wanica naar Saramacca overgeplaatst. Zijn plaats is ingenomen door Roline Samsoedien, deken van de dc's. Aroenkoemar Ramdhani is van Saramacca naar Coronie overgeplaatst, terwijl zijn collega Harold Sijlbing met pensioen is gegaan. Opvallend is dat alleen de dc's van de NDP zijn 'gereshuffeld'.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April