Jaarbeurs blijft in alle opzichten groeien
28 Nov 2014, 01:00
foto
Drukte bij de stand van CIC.


Nog voordat de officiële opening van de Jaarbeurs verricht werd, was het al heel erg druk bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF). Sommige standhouders blijken goed voorbereid te zijn op de drukte. De zeventiende editie van de Jaarbeurs is donderdagavond geopend door vicepresident Robert Ameerali en KKF-voorzitter Henk Naarendorp. Er worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht dit jaar.

Het aantal bezoekers en exposanten neemt jaarlijks toe. In 2012 hebben meer dan tachtig duizend personen de beurs bezocht. In 2013 bijna honderdduizend. Dit jaar gaan er 176 bedrijven, instanties en personen hun waar en diensten exposeren en verkopen. In 2013 waren dat 152. Opvallend dit jaar is de aanwezigheid van verschillende ministeries. Binnenlandse Zaken speelt in op de drukte en maakt van de gelegenheid gebruik om zoveel mogelijk voorlichting te geven over de verkiezingen op 25 mei.

Voordat de beurs officieel werd geopend, zijn er negen bedrijven beloond voor uitmuntende prestaties in het bedrijfsleven. Deze zijn Greenheart Suriname NV, Suvveb, de Surinaamse Brouwerij, Anoep Impex, Ramex NV, Food & Agriculture Industries NV, de Surinaams-Amerikaanse Industrie Maatschappij NV, Styro-Pac Suriname NV en NV Consolidated Industries Corporation. Hun prestaties zijn beloond met een award.

Voor Ameerali zijn de groeiende cijfers van de beurs het bewijs van de bijzonderheid van het jaarlijkse evenement. “Het is niet alleen een gelegenheid om te zien wat er te halen valt in Suriname maar ook een meetinstrument voor hoe goed het gaat in de economie.” De beurs is ook bezig af te stappen van het ‘markt’ aangezicht. De grootse ‘marktplaats’, vooral in de hal, is anders ingericht en oogt professioneler. “Er is een kwaliteitssprong te bespeuren in het bedrijfsleven. Wij spelen daarop in”, deelt Naarendorp mee. De beurs duurt tot en met 3 december.

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March