Breaking news: Assembleelid Ajaiso kandidaat BP-2011
27 Nov 2014, 20:00
foto
Bisai Alida, lijsttrekker van BP-2011 in Brokopondo en Waldy Ajaiso staat op nummer 1 in Sipaliwini.


Assembleelid Waldy Ajaiso (A Combinatie) wordt de lijsttrekker van de politieke organisatie Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011). Dit bevestigt partijvoorzitter Linus Diko tegenover Starnieuws. Ajaiso was net als Diana Pokie in 2010 door de BEP kandidaat gesteld in de samenwerking met A Combinatie. Pokie is intussen actief in de ABOP en wordt lijsttrekker voor deze partij in Brokopondo.

Diko antwoordt op de vraag of het toetreden van Ajaiso tot BP-2011 geen consequenties zal hebben voor zijn functioneren in de coalitie, "dat er niks aan de zaak verandert. Wij zijn te dichtbij de verkiezing om nu een punt hiervan te maken. Het assembleelid blijft de coalitie ondersteunen". Hij was geen lid geworden van de ABOP, merkt Diko op, die minister was in het kabinet-Bouterse. Diko is eveneens uit de BEP gestapt en heeft zijn eigen partij opgericht.

"Wij zijn klaar voor de verkiezing van mei 2015. De partij heeft zich donderdag officieel geregistreerd bij het Onafhankelijk Kiesbureau. Alle bescheiden die wettelijk verplicht zijn, hebben wij ook ingeleverd", deelt Diko mee.

De lijsttrekker van Brokopondo wordt Bisai Alida. De overige kandidaten voor dit district zijn: Armand Bannafoo en Johan Eersteling.
Naast Ajaiso komen op de lijst van Sipaliwini voor Trefosa Foto, Leo Apodi en Iwan Adjako. Diko deelt mee dat BP-2011 ook in Paramaribo, Para en Wanica zal meedoen aan de verkiezingen. Die kandidaten zullen nog bekendgemaakt worden.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April