Abdoel roept oppositie op voor debat in DNA
24 Nov 2014, 01:30
foto
Amzad Abdoel (tweede van links) op de bijeenkomst van de NDP-jongeren in Wanica. (Foto: Raoul Lith)


“Bij de verkiezing van 2010 hebben we het bewezen en hebben toen drie zetels binnengehaald in Wanica. En we gaan het nu weer doen met een groter groep. Wo nak den grandioos”, meent assembleelid Amzad Abdoel. Hij sprak zaterdag de NDP jongeren van Wanica toe, tijdens de installatie van de jongerenbesturen van verschillende ressorten door president Desi Bouterse. Abdoel riep de oppositieleden die kritiek hebben op voor een debat in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling. “Mo vloer den man nanga cijfers, nanga feiten”.

Abdoel merkte op dat de drie zetels toen gehaald zijn met medewerking van een groep tussen 30 tot 40 jongeren. Volgens hem is het nu met de installatie van deze 300 jongeren niet onmogelijk alle zetels te behalen. Hij riep de jongeren op niet alleen de statuten en de structuur van de partij te kennen. “Maar vooral de ideologie van de partij moet jullie aanspreken. U moet weten dat de NDP uit de revolutie is ontstaan. Na wan revo-partij”, sprak Abdoel.

De politicus legde de jongeren uit dat revolutie niets anders is dan een grote verandering, vooral in de manier waarop een land bestuurd wordt. “Het is een sociale en politieke ordening die meestal gesteund is op de werkelijke wil van het volk. Deze verandering vind meestal in korte tijd plaats” meent Abdoel. Hij geeft aan dat verandering centraal staat en dat de jongeren ertoe heeft bewogen aan te sluiten bij de NDP.

Abdoel stelde dat de regerende partij veel dingen heeft gerealiseerd, waardoor het onmogelijk zou zijn alles op te sommen. “Er is zoveel gedaan dat niemand hier ze kan opnoemen. Zelfs de leider van de regering kan ze niet allemaal noemen, zoveel dingen zijn er gedaan”, zei Abdoel. Volgens hem is deze verandering gestart op 25 februari 1980 door 16 jongeren tussen 20 tot 35 jaar.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March