Esther Moi-Thuk-Shung wint wederom moksi aleysi-wedstrijd
24 Nov 2014, 09:00
foto
Esther Moi-Thuk-Shung roert in een pan. Haar moksi aleysi heeft voor de tweede keer de eerste prijs gewonnen. (Foto: René Gompers )


Esther Moi-Thuk-Shung heeft wederom de lekkerste ‘moksi aleysi’ klaargemaakt. Zij heeft met haar bedrijf ‘Thuksa’ voor de tweede keer de ‘Moksi Aleysi Strei' gewonnen. Het evenement heeft honderden getrokken naar de Domineestraat waar de ‘cook out’ is gehouden. Alle tien deelnemers waren binnen de kortste keren uitverkocht.

De wedstrijd is voor de derde keer gehouden en is georganiseerd door de Suriname Chefs Association (SCA). “De mensen kennen ons al en zijn dit keer in grote getale op de ‘moksi aleysi’ afgekomen,” grinnikt Patrick Woei van SCA. “Er waren zeker tien verschillende soorten van het gerecht. Zij die laat gekomen zijn, hebben de hond in de pot gevonden.” Het evenement dat begonnen was om 12.00 uur en tot 18.00 uur duurde, is geplaagd door zware regens. Veel ‘stands’ zijn ondergelopen. “Maar dat heeft geen invloed gehad,” geeft Woei aan. “Bij de tweede regenval tegen drie uur was het eten al uitverkocht.”

Thuksa heeft alle drie keren meegedaan. Zij wonnen het eerste evenement in 2012, vorig jaar eindigden ze op de tweede plaats. “Ze had beloofd dit jaar wederom te winnen en ze heeft precies dat gedaan,” merkt Woei op. Esther heeft deelgenomen met ‘gerookte makreel moksi aleysi’ en ‘boulgour moksi alesi’. Het laatste is bedoeld voor mensen die, om wat voor redenen dan ook, letten op hun dieet, legt ze uit. Zij heeft totaal vijf soorten moksi aleysi aan het publiek aangeboden. “Ik was zo snel uitverkocht,” vertelt ze. “Het is dus in de smaak gevallen.”

Nummer twee is geworden Kirpalani’s NV, nummer drie The Nex Gen. “Kirpalani was echt een verrassing,” vertelt Woei. “Ze kunnen niet alleen potten en pannen verkopen, maar ook heel lekker koken.” De nummer een krijgt een groot prijzenpakket. Daar zit onder andere in een gasfornuis, keukenspullen en ingrediënten van Soeng Ngie.

René Gompers
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March