IMT knokt hard terug tegen Leo Victor
23 Nov 2014, 16:00

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) die tijdens zijn laatste ontmoeting met Leo Victor de presidentscup moest afstaan, heeft zaterdag deze bittere pil goed weten te verwerken. In het Ronnie Brunswijkstadion werd de strijd al in 45 minuten beslecht. De 3-1 ruststand werd ook de eindstand.

De wedstrijd begon op een heel hoog tempo met enkele mooie kansen voor IMT. Ook werd deze beladen strijd gekenmerkt door fysiek hard spel. Jungelo Brunswijk die twee van de doelpunten voor zijn rekening nam, was een doorn in het oog van de gasten. Als hij koelbloediger was omgegaan met de gekregen kansen, zou het slachtveld er voor Leo Victor veel erger uit zien. Leo Victor nam in de 31ste minuut ondanks hij meer in de verdediging was in de eerste helft, toch een voorsprong. Balverlies van ex Leo Victor-speler, Albert Nibte, rond het middenveld werd fataal. De bal werd goed door gecombineerd en kwam voor de voeten van Miguel Croni die goed kwam inlopen. De buitenspelval van IMT mislukte, waarna Croni doelman Obrendo Huiswoud het nakijken gaf, 1-0. De aanhang in het Brunswijkstadion werd ongeduldig. Een soortgelijke aanval maar dit keer balverlies bij Leeuw. Vanuit links kwam de bal bij Ives Vlijter terecht, hij verlengde het leder voor Jungelo Brunswijk. De potige aanvaller kon de bal kundig over doelman Curbian Landolf plaatsen, 1-1.

Kort voor rust kreeg Brunswijk een goede steekpass van Claudio Pinas. Zijn schot ging in plaats van achter de doelman, hard op doelman Landolf. Direct daarna kwam er een achterset voor de schoenen van Gregory Poki. Met een keihard buitendraai afstand schot ver buiten bereik van Landolf noteerde hij het tweede doelpunt voor IMT.

Middenvelder Nibte herstelde heel goed na de misser die Leeuw een doelpunt opleverde. Hij gaf een zuivere pass aan Jungelo Brunswijk. Deze ontsnapte ook aan buitenspel. Landolf kwam uit zijn doel, maar Brunswijk was sneller en met een 'lob'bal zorgde hij voor de 3-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft
De tweede helft begon bijna als hoe de eerste helft eindigde. Weer een reële kans voor Brunswijk. Zijn inzet ging net naast. IMT speelde vrijelijk terwijl Leo Victor achter de feiten aanholde. De wedstrijd werd steeds grimmiger en de arbiter had duidelijk moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. In de laatste minuten van de strijd was het afwisselend. Tot twee keer toe bracht de paal redding voor Leo Victor.

Aan de andere kant werd een overtreding in de 16 meter zone die een penalty kon opleveren, Leo Victor onthouden. Een vrije trap van de ingevallen Ronnie Brunswijk vanuit links raamde in de laatste minuten de paal. De rebound kwam bij zoon Jungelo terecht. Hij wist zich geen raad met de bal en doelman Landolf bracht redding.

IMT gaat na 6 wedstrijden nog steeds ongeslagen aan kop met 16 competitiepunten, terwijl Leo Victor met drie verliespartijen op rij nu bengelt aan de onderste laag van de standenlijst. De wedstrijd tussen WBC en Takdier Boys eindigde 1-0.