Suriname en Israël willen relatie intensiveren
23 Nov 2014, 18:00
foto
Minister Winston Lackin in gesprek met de niet-residerende ambassadeur van Israël voor Suriname, Magid Amiram. Rechts onderdirecteur van het onderdirectoraat Geopolitieke Zaken, Michiel Raafenberg. (Foto: Buza)


Suriname en Israël hebben de stand van zaken over de bilaterale betrekking besproken met elkaar. De niet-residerend ambassadeur, Magid Amiram, bracht ter gelegenheid van de afsluiting van zijn ambtsperiode zaterdag een afscheidsbezoek aan minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Hierbij is de committering gedaan om de samenwerking verder te verdiepen en te intensiveren.

De ambassadeur verwees naar de assistentie die via het Israëlisch Agentschap voor Internationale Samenwerking aan Suriname wordt gegeven, waaronder technische assistentie die via het ministerie van Volksgezondheid aan Suriname wordt gegeven middels trainingen aan het personeel van het Dialysecentrum van 's Lands Hospitaal, de verschillende trainingen die in de afgelopen periode door Israël aan Suriname zijn aangeboden en de workshop die in samenwerking met de 'Competition Policy Unit' van het Kabinet van de vicepresident werd gehouden over ondernemerschap.

Amiram hoopt dat Suriname en Israël een politieke dialoog zullen houden om zaken die voor beide landen van belang zijn in de bilaterale relaties nader te bespreken. Lackin werd uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Israël, meldt Buitenlandse Zaken. De ambassadeur sprak zijn erkentelijkheid uit voor de goede samenwerking tussen beide landen op internationale fora, waarbij Suriname ondersteuning geeft aan initiatieven van Israël die geen politieke implicaties hebben.

Hij vroeg de ondersteuning van Suriname voor het verzoek van Israël om diens nationale feestdag, 'Yom Kippoer' (Grote Verzoendag) uit te roepen tot een van de feestdagen van de Verenigde Naties. Lackin zei dat de zaken die aangehaald zijn bestudeerd zullen worden. Hij is Israël erkentelijk voor de technische assistentie bij de voorbereiding van het Strategisch Agrarisch Plan.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March