Slachtoffer vertelt over drama in verkrachtingszaak
22 Nov 2014, 22:00
foto


Een vrouw van middelbare leeftijd verklaarde in de rechtszaal donderdag dat zij op 4 augustus van dit jaar door twee mannen die haar woning binnendrongen, wreed verkracht en beroofd werd. De twee mannen schopten de deur van haar slaapkamer open en vielen haar aan, terwijl zij lag te slapen. Zij waren gemaskerd, gewapend en het slachtoffer heeft hen niet herkend.

In deze zaak staan de verdachten Orivin V., Giovanni A. en Regillio S. terecht. Giovanni A. zou op de uitkijk hebben gestaan, terwijl de twee anderen de vrouw beroofd en verkracht hebben. Daarnaast hebben de twee verdachten een laptop, mobiele telefoon, Euro 500, SRD 1000 en andere spullen buitgemaakt. Na de verkrachting hebben zij de vrouw geboeid en gekneveld achtergelaten op het bed, terwijl zij de sleutels van haar slaapkamerdeur weggooiden.

Feiten bekend
Rechter Sieglien Wijnhard hoorde Regillio A. op de zitting. Hij bekende de feiten gepleegd te hebben. Ook verklaarde hij dat hij het wapen in zijn bezit had, hij de vrouw als eerste verkracht had en daarbij geen condoom gebruikt had. Volgens Regillio A. zag hij de vrouw in Welgelegen en hij beraamde toen samen met Orivin V. een plan. Verder verklaarde de verdachte dat Giovanni A. niet betrokken was in deze zaak. Nadat hij het plan voorhield aan medeverdachte Orivin V. ging hij akkoord ermee en gingen zij over tot het feit. Na de verkrachting bonden zij de vrouw vast.
Giovanni A. verklaarde dat hij met de twee andere meegelopen was en dat hij ze zag klimmen over de schutting. Daarna is hij weggelopen. Bij de politie had hij verklaard dat hij op de uitkijkpost had gezeten. Hij ontving SRD 150 hiervoor. Op de rechtszitting beaamde hij die SRD 150 ontvangen te hebben, maar dat hij niet wist wat zich afgespeeld had.

Het slachtoffer merkte op dat de mannen haar steeds met de dood bedreigden. Orivin V. moest zij gedwongen een condoom geven, voordat hij haar verkrachtte. Zij moest ook geld afstaan. Terwijl de ene haar aan het verkrachten was, trok de andere de ringen van haar vingers. Het slachtoffer vervolgde haar verhaal door te zeggen dat zij onder psychologische behandeling is. Zij is na het gebeuren getraumatiseerd. Ook wordt zij door de fysiotherapeut behandeld, vanwege de lichaamspijnen. Daarnaast kan zij niet slapen en is zij erg angstig. De vrouw merkte op dat zij gedwongen alles moest accepteren, omdat zij bang was voor haar leven. Op 15 januari zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March