Lions Club Parwani start buurtactiviteiten in Wanica
23 Nov 2014, 08:00
foto


Lions Club Parwani, begint vandaag met gestructureerde buurtactiviteiten in het district Wanica. De serviceclub die al langer dan 28 jaar actief is, vindt dat haar activiteiten nu ook in het district moeten worden gehouden. Tot nu toe was dat voornamelijk in Paramaribo.

Er is een programma van activiteiten die gericht zijn op ontwikkeling van verschillende gebieden in het district. De opbrengsten van de activiteiten worden aangewend voor verschillende projecten om de buurt te ontwikkelen.
Het eerste project vandaag is een grote bedrijven ‘Cook-out. In Wanica zijn er tal van gerenommeerde bedrijven. Parwani heeft die benaderd en gebundeld om iets terug te doen voor het district.

De motivatie is er volgens Harry Soekhlal van Parwani goed ingeslagen. Veel bedrijven hebben zich opgegeven om mee te doen aan de activiteiten. “We zijn er blij om dat de bedrijven hier inzien dat naast verkopen en winst maken er ook aandacht mag zijn voor de sociale noden van het district”, zegt Soekhlal.
Hij vindt dat er in sommige buurten van het district wat sociaal maatschappelijke behoeften zijn. Met de gelden die met de activiteiten worden binnengehaald, zal in de eerste fase worden gekeken naar de meest dringende projecten. “We hebben intussen een aanvraag voor de bouw van een bejaardencentrum. Hieraan is er een grote behoefte. De plannen hiervoor zijn er al een tijdje en gaan wij daar ook op inspelen. Daarnaast hebben scholen gevraagd naar de bouw en inrichting van speelterreinen voor de leerlingen.”

Naast projecten wil de serviceclub ook inspelen op andere behoeften. “Er is behoefte bij mensen in Wanica aan goede gerichte informatie over nationale vraagstukken, vooral over de gezondheidszorg.” Het Parwani-lid wijst erop dat er vaak het gevoel opsteekt dat de informatie betrekking heeft op Paramaribo. “Wij willen daarop inspelen en werken aan het geven en vertalen van die informatie naar de belevingswereld van mensen in het district die het nog als iets van Paramaribo zien.”

De bedrijven cook-out wordt gehouden op het P &D complex op de hoek van de Indira Gandiweg en de Braamshoopweg. De bedrijven zullen verschillende gerechten en drank aanbieden aan het publiek.


Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March