First Lady gaat door met sociaal werk
22 Nov 2014, 12:00
foto


Verschillende behoeftige groepen en personen hebben van de First Lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, woensdag giften ontvangen. De vierjarige G.Westerlow, die vanaf de geboorte niet in staat is zelfstandig te lopen, heeft een rolator gekregen en R. Arekepuung (14) uit Palumeu, een looprek. Arekepuung is herstellende van een gecompliceerde beenbreuk. Enkele mensen met een beperking in de dorpen Cassipora en Bigi Poika en Kampong Baroe in Saramacca, zijn voorzien van rolstoelen.

Elk jaar worden geslaagden van de basisscholen te Kwamalasamutu, Apetina en Tepu geregistreerd. Enkele van deze geslaagden komen voor verdere studie naar Paramaribo. In een internaat in Paramaribo is opvang gevonden voor acht GLO geslaagden uit Apetina. Voor deze groep is een verzoek gedaan aan de First Lady voor enkele artikelen. Dit pakket bestaande uit toiletartikelen is persoonlijk door de jonge dames in ontvangst genomen.

De echtgenote van de president heeft kortgeleden wederom een groep scholen in het district Wanica voorzien van computers. De LBO/ETO Hannaslust heeft een lasmachine ontvangen. De leerlingen van de lasrichting van deze school waren verstoken van praktijklessen door het ontbreken van een lasmachine. Nu kunnen zij vanaf vandaag weer normaal de praktijklessen volgen.
Verschillende groepen steunen de presidentsvrouwen bij het uitvoeren van de landelijke sociale projecten. Zij heeft een schenking, kinderboeken onder de titel ‘A Pikin Prensi fu Antoine de Saint-Exupery’, ontvangen van de Surinaamse schrijfster Arlette Codfried. Eerder in het jaar hebben bereidwillige Surinamers meubilair geschonken aan de First Lady. Uit deze voorraad heeft zij het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) voorzien van meubilair, meldt het Bureau van de First Lady
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April