Korpschef: Daling geregistreerde criminaliteit
21 Nov 2014, 16:30
foto


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft vandaag tijdens een persconferentie met cijfers een beeld gegeven van de criminaliteitssituatie. Dit jaar wordt een daling van de totale geregistreerde criminaliteit verwacht.

De politiebaas meldt een licht stijgende trend bij levensberovingen en gekwalificeerde diefstallen. Hij constateert een dalende of stabiele trend van inbraken, berovingen, diefstallen met geweld en verkeersdoden.
Net als vorig jaar is er een toename van vuurwapengebruik bij diefstallen met geweld. Dit krijgt ruime aandacht van de politie. De reactietijden van de politie zijn ook verbeterd.

Er zijn speciale maatregelen getroffen om de criminaliteit aan te pakken. De politie voert opvallende surveillance met 24-uurs gebruik van lichtbakken. Daarnaast is er structurele onopvallende surveillance. De politie heeft ook de preventieve voorlichting opgevoerd. De samenleving wordt meer betrokken via onder andere de tiplijn 179. Ook extra onderzoekscapaciteit is ingezet, deelt Tjin Liep Shie mee.
Advertenties