Parmessar kondigt bouw dijk 'Weg naar Zee' aan
21 Nov 2014, 06:00
foto
Sadishkoemar Jhinnoe, voorzitter van VHP kern Matawliweg, is met bestuur en leden overgelopen naar de NDP. Hij heeft de lidmaatschapskaart van hoofdbestuurslid Rabin Parmessar (minister OW) ontvangen. (Foto: René Gompers)


Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken (OW), wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de dijk die het ‘Weg naar Zee’ gebied moet beschermen tegen de oprukkende Atlantische Oceaan. Parmessar deed ook uit de doeken dat OW van plan is om de ringweg te verlengen tot aan de Vijfde Rijweg.

De minister deed de mededelingen op een politieke bijeenkomst aan de Matawliweg waarbij meer dan 250 VHP'ers zich hebben aangesloten bij de NDP. “Straks staat de zee voor de deur. Voor het zover is wil ik de gesprekken afronden om zo gauw mogelijk te beginnen aan de dijk”, hield Parmessar de nieuwkomers voor. Op 7 december is er een delegatie van de Islamic Development Bank in Suriname. “We hebben de afgelopen maanden onderhandeld over de financiering van de dijk . Wij hopen de gesprekken op die dag te finaliseren”, lichtte Parmessar toe aan Starnieuws. “We zijn al op het punt gekomen om te beginnen.”
De oeverbescherming gaat lopen vanaf het crematieoord tot naar Leonsberg. De bescherming zal niet over het heel traject verhard zijn legde Parmessar uit. Op bepaalde delen zullen kleidammen, parwa en mangrove het land beschermen tegen de zee. Voor het project is ruim US$ 80 miljoen nodig.

De Ringweg zou eerst doorgetrokken worden tot aan de Henry Fernandesweg, te Weg naar Zee. Parmessar gaf aan dat de weg niet berekend is op het extra verkeer. Daarom is besloten de Ringweg aan te sluiten op de Vijfde Rijweg, die buiten de drukte valt. Maar de plannen stuiten op grondproblemen. “Deskundigen zijn bezig om de grondrechtelijke zaken in orde te maken. Veel van de gronden zijn al uitgegeven”, deelde Parmessar mee. “We zitten midden in dat traject.”

René Gompers
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April