Brunswijk initieert mega woningbouwproject in Marowijne
21 Nov 2014, 00:00
foto
Een voorbeeld van een van de types woningen.


De ondernemer tevens politicus Ronnie Brunswijk (ABOP-voorzitter) heeft als directeur van Woningbouw Coöperatie Marowijne zijn handtekening gezet voor een samenwerkingsovereenkomst met het bedrijf Equator Development voor de bouw van 150 woningen in Marowijne. Het gaat om 100 woningen in Moengo en 50 in Albina. Hiermee hoopt de politicus ook een aanvang te maken om de woningnood in Marowijne te helpen lenigen.

New Home Development is de handelsnaam van Equator Development. Kenneth Zandvliet tekende namens de onderneming. Volgens Brunswijk is er terrein ter beschikking dat ondertussen al bouwrijp is gemaakt. Het gaat om 3 slaapkamers sociale woningen met een woonoppervlakte van 47 m2 tot luxe woningen met een woonoppervlakte van 110 m2. De onderneming biedt vijf typen sleutelklare woningen aan. Begin februari wordt gestart met de bouw. De prijs van de sociale woning bedraagt U$15.000. De duurste luxe woningen zijn US$ 50.000. Er zal volgens Brunswijk de mogelijkheid bestaan voor honderd procent financiering via de bank. De maximale looptijd van de lening, met een zachte rente is 20 jaar. Voorts zal de bouw binnen afzienbare tijd geschieden en zal verder met Equator Development dit mega bouwproject worden opgevoerd naar meer dan 500 woningen op middellang termijn, stelt Brunswijk.

Het ligt in de bedoeling om ook te gaan naar de overige districten, zegt Brunswijk. Hij onthult dat met dit plan ook het project Albina Village wordt gebouwd. In Albina zal een luxe wijk worden neergezet voor de hogere inkomensklasse. Punt is "wi e go na den mofinawan fosi en yepi poti un man", zegt Brunswijk. De registratie zal binnenkort plaatsvinden te Moengo. Woningbouw Coöperatie Marowijne zal de screening doen en verder adviseren aan de bank voor financiering indien mogelijk.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April