AMS dolgelukkig met modern computerlokaal
20 Nov 2014, 19:00
foto
Scholieren achter de computers. (Foto: Raoul Lith)


De Algemene Middelbare School (AMS) beschikt na twee jaren weer over een eigen modern computerlokaal. Deze ruimte is woensdag officieel in gebruik genomen. De directeur van de AMS, Edmund Stuger, zegt dat het lokaal onder eigen beheer is gerenoveerd. Hij geeft aan dat het project SRD 60.000 heeft gekost. Hiervan heeft Staatsolie Foundation for Community Development SRD 40.000 gedoneerd.

De AMS-directeur laat optekenen dat er ICT lessen verzorgd zullen worden. “De meeste scholieren weten al met een computer om te gaan. Er is veel meer dan alleen invoeren van tekst of het verwerken van tabellen”, legt Stuger uit. Hij geeft aan dat aan de jongeren geleerd gaat worden hoe een computer te gebruiken in de ruimste zin van het woord. “Op internet zijn er overal gegevens te vinden. De leerlingen hebben instructie van ons gekregen op welke websites de informatie betrouwbaar is”. Volgens Stuger mogen de Ams'ers in hun vrije tijd hun eigen ding doen, als de regels in acht worden genomen.

In het lokaal zijn er 24 computers die op en top in orde zijn. De koeling en verlichting in de ruimte zijn vernieuwd. “Voorheen was er hier een wand van hout met shutters. Die heeft plaats moeten maken voor die glazen muur die modern is. Ook de (alarm)beveiliging moest vernieuwd worden”, stelt Stuger. Het is de bedoeling dat er in de toekomst lessen verzorgd zullen worden in grafische programma’s aan groepen als er aandacht voor is.

Ruchama Koorndijk, vertegenwoordiger van de Staatsolie Foundation, zegt dat er in duurzame projecten voor de gemeenschap wordt geïnvesteerd. “In dit geval gaat het om educatie en jongeren die een onderdeel vormen van de gemeenschap, die ervan kunnen profiteren”, legt Koorndijk uit. Volgens Koorndijk mag AMS trots zijn dat zij dit project tot het eind hebben gedragen. “Ze hadden het project helemaal kunnen laten financieren. Maar hebben verantwoordelijkheid getoond met een eigen bijdrage”.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April