OS Houttuin I krijgt plantenkas LVV ter beschikking
20 Nov 2014, 21:00
foto
Minister Soeresh Algoe met de scholieren van OS Houttuin I. Op de achtergrond de plantenkas van het ressort Houttuin van LVV. (Foto: Min. LVV)


De leerlingen van OS Houttuin I kunnen hun hart ophalen met planten. Sinds gisteren beschikken zij over een plantenkas. Samen met minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben de scholieren tomatenplantjes in ‘hun’ kas geplant.

De bewindsman heeft de plantenkas van de citruskwekerij Houttuin ter beschikking gesteld van de school. De school bevindt zich naast de kwekerij. Eerder beschikte de school over een moestuintje, die door omstandigheden is komen weg te vallen. Minister Algoe had enkele weken geleden bij een andere activiteit de belofte voor de plantenkas gedaan.

“Als ik groot ben, ga ik ook planten,” zegt Ferhaad Khan, leerling van de vierde klas van OS Houttuin I. Minister Algoe zegt aan Starnieuws dat hoe jonger geleerd wordt hoe voedsel goed en gezond te verbouwen, des te groter de voordelen later zijn. “De scholieren moet de liefde voor landbouw worden bijgebracht en dat moeten wij als ministerie ondersteunen en stimuleren.” Het is volgens hem belangrijk kinderen te leren hoe hun voedsel op het bord terecht komt. De bewustwording is van groot belang.

De klimaatveranderingen vereisen nu dat er van open terrein, wordt overgegaan op plantenkassen. De aanplant heeft in de kassen geen last van de weersomstandigheden. De scholieren zulen het heel jaar door verschillende groenten verbouwen onder begeleiding van de voorlichters van het LVV-ressort Houttuin.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April