VHP kernbestuur Matawliweg en leden lopen over naar NDP
20 Nov 2014, 01:00
foto
VHP-kern Matawliweg overgelopen naar de NDP. Van links naar rechts: waarnemend voorzitter kern Welgelegen, Fabian Hoogdorp, overgelopen VHP-kernvoorzitter Sadishkoemar Jhinnoe, de ministers Rabin Parmessar en Soeresh Algoe. (Foto: René Gompers)


Het hele VHP-kernbestuur van Matawliweg en omgeving (ressort Welgelegen) is woensdagavond overgestapt naar de NDP. Alle elf bestuursleden hebben hun NDP-lidmaatschapskaart ontvangen tijdens de bijeenkomst. Zij nemen ook 250 VHP'ers met zich mee.

De overgelopen ‘oranje’ kernbestuursleden zijn op de bijeenkomst van ruim 150 personen verrast geworden door het nieuwe lid van de NDP, Keshopersad Gangaram Panday, die ook uit de VHP komt. Hij deelde mee dat de aanvraag voor het lidmaatschap direct goedgekeurd was. Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken en zijn collega Soeresh Algoe, van Landbouw, Veeteelt en Visserij deelden de eerste kaarten uit aan Sadishkoemar Jhinnoe, voorzitter van de kern en bestuurslid Rajesh Rambharos. Jhinnoe overhandigde op zijn beurt aan Parmessar 300 aanvragen voor NDP-lidmaatschap. 250 daarvan zijn VHP’ers en 50 van personen zonder partij.

De leden gaven aan dat de overstap te maken heeft met “bijdragen aan de ontwikkeling vanuit een ander perspectief.” De wapenfeiten van de regering die in vier jaren zijn neergezet heeft het geloof in de NDP alleen maar versterkt deelden ze mee. “De president heeft vanaf zijn aantreden opgeroepen tot samenwerking. Ook met de VHP”, legde Rambharos uit. “De NDP heeft getoond voor iedereen te werken en heeft heel wat gedaan kunnen krijgen in korte tijd. Dingen die allang gedaan hadden kunnen worden.” Rambharos somde enkele redenen op die de overstap moet rechtvaardigen. De verhoogde kinderbijslag, verhoogde studietoelagen en verbeterde AOV, afschaffing van inschrijfgeld voor lager onderwijs, bouwen van schoollokalen en het overhandigen van grondbeschikkingen "aan zij die jaren moesten wachten."

Parmessar en Algoe verwelkomden de nieuwe leden persoonlijk en drukte hen op het hart om hun best te doen, ongeacht de kritiek. “Je hoort nu zoveel kritiek over wat we fout hebben gedaan. Maar noem mij een bedrijf dat ze hebben opgericht dat nog bestaat”, zei Parmessar. “Ze breken juist af, kijk maar naar SML, zij hebben ‘krabita anu’. In december hebben wij een eigen raffinaderij. Maar er komt meer. NDP is pas begonnen brada.” Parmessar zegde toe dat de nieuwe aanvragen zo snel mogelijk verwerkt zullen worden. “NDP is een partij van samenwerking. Door samen te werken bereik je meer.”

René Gompers
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April