Drieling Eduards krijgt sociale steun
19 Nov 2014, 20:40
foto
De drieling Eduards heeft zijn eerste sociale 'cheque' gehad.


De drieling Shemairo, Dishaira, en Dishairo Eduards zal tot zijn vijfde jaar kunnen rekenen op overheidssteun. De kinderen zijn op 14 oktober geboren in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het is de zevende drieling dat zich bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft ‘aangemeld’ voor sociale steun.

De kleintjes waren vanmorgen samen met hun moeder Maureen en oma bij minister Alice Amafo van Sozavo. De staat zal zorgen voor gezinscoaching, vrije geneeskundige behandeling voor moeder en de drieling en hulp in de huishouding tot een maximumbedrag van SRD 1.250 per maand. Maandelijks krijgen de kinderen ook voor SRD 1.500 aan babyvoeding en babyverzorgingsartikelen. Sozavo komt ook in met SRD 1.000 per maand in huishuur of huurkoop van een woning als het gezin niet over adequate huisvesting beschikt. Deze voorzieningen zijn medio dit jaar ingegaan. Met de drieling heeft moeder Eduards nu zeven kinderen.

De bewindsvrouw heeft de eerste financiële steun overhandigd aan de moeder van de kinderen. Er is ook een maatschappelijke werker toegevoegd aan het gezin. Naast de financiële steun hebben de kinderen allen een gouden bracelet gehad en een doos verzorgingsartikelen.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March