Verdachte ontkent betrokkenheid bij zes berovingen
20 Nov 2014, 02:00
foto


Giovanni D. beweert dat hij niets af weet van de zes strafbare feiten die hem ten laste zijn gelegd. De medeverdachte in deze zaak, een zekere ‘Tigri’, heeft bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd. Volgens de verdachte heeft zijn vriend hem bezwaard, omdat hij hem geen belkaarten stuurde in het cellenhuis.
Giovanni D. beweert dat hij slechts een rit heeft gereden en dat hij niet op de hoogte was van de berovingen. Hij is woensdag voor de rechter verschenen. Volgens verklaringen van ‘Tigri’ is Giovanni D. het brein achter de beroving, waarbij een winkel aan de Oude Charlesburgweg is beroofd. De benadeelde is bekend bij Giovanni D, omdat zij een buurvrouw van hem is geweest. De verdachte verklaarde dat hij geen informatie had doorgespeeld. Bij die roof is een laptop gestolen en door ‘Tigri’ doorverkocht. Voor zijn deel heeft hij SRD 100 ontvangen. Bij de beroving van Triple R was zijn ‘honorarium’ SRD 175. Een ander slachtoffer is een vrouw van wie sieraden en geld is buitgemaakt.

Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft vier getuigen gehoord in deze zaak. Een politieagente verklaarde op de zitting dat Giovanni D. alles bij haar had bekend. Ook had hij aanwijzingen gegeven en alle details verteld. Vervolgens kwam hij terug op zijn verklaringen. De verdachte beweert dat hij onder dwang zijn verklaringen heeft ondertekend. Volgens de agente heeft Giovanni D. alle tijd hiertoe gehad en is hij niet gedwongen.

Aan de Eldoradolaan is ook een neef van de verdachte beroofd. Giovanni D. had de informatie doorgespeeld. In een appartementencomplex is eveneens ingebroken. De verdachte ontkent alle feiten. De drie getuigen daarentegen hebben verklaard dat ze twee mannen zagen wegrennen naar een gereedstaande wagen aan de Oude Charlesburgweg. Zij hebben de gezichten van de mannen niet gezien. Ook de agente zette een achtervolging in, maar door het druk verkeer is het haar niet gelukt het voertuig in te halen. Zij heeft dus niet gezien wie het voertuig bestuurde. Op 7 januari wordt deze zaak verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April