BvL stelt regering ultimatum tot zaterdag
19 Nov 2014, 15:00
foto
De leraren zijn niet te spreken over de houding van de regering naar hen toe. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) geeft de regering tot zaterdag de tijd om te komen met een oplossing voor zijn leden. Dit besluit is vandaag genomen tijdens een protestvergadering. Bondsvoorzitter Wilgo Valies zegt dat hij de leden geen oplossing heeft kunnen aanbieden.

"De mensen zijn zeer verhit over de houding van de regering naar hen toe. Als je bekijkt dat we al twee jaar bezig zijn met onderhandelen en het blijft maar bij beloftes, je krijgt op gegeven moment het idee dat we aan het lijntje worden gehouden." De leerkrachten hebben allen het standpunt genomen dat er niet later dan zaterdag een resultaat op tafel moet zijn. "We hebben lang genoeg gewacht. En als er geen oplossing is, gaan de leerkrachten vanaf woensdag niet werken. Dat betekent volledige werkneerlegging van de kant van de leraren," zegt Valies.

Hij merkt op dat er gisteren een brief naar de president is gestuurd. Hierin wordt gevraagd dat het staatshoofd stappen onderneemt om met een oplossing te komen. Volgens Valies zijn de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van de president de afgelopen zes maanden zeer constructief geweest. "Ik kan stellen dat de vertegenwoordigers van de president de mening waren toegedaan dat de leerkrachten beter verdienen en dat er een reële herwaardering moet komen voor de leerkrachten."

De vakbondsvoorzitter zegt dat er tijdens de onderhandelingen een voorstel is gedaan. "We hebben hierover gesproken en toen consensus bereikt hoe die herwaardering zou moeten plaatsvinden. We hebben hierna geen reactie meer gekregen. Al maanden!" Valies geeft aan dat het protest tegen deze houding van de regering is om geen antwoord te geven.


Raoul Lith
Advertenties