Fols en BvL in spoedbespreking met raadsadviseurs
19 Nov 2014, 14:10
foto
Fols-president Marcellino Nerkust


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) en de Bond van Leraren (BvL) hebben gistermiddag een spoedonderhoud gehad met de raadsadviseurs. Dit naar aanleiding van het voorstel van de onderwijsgevenden voor verbetering van de primaire arbeidsvoorwaarden.

Fols-president Marcellino Nerkust bevestigt tegenover Starnieuws dat er gistermiddag een gesprek is geweest. Volgens hem is over en weer gesproken waarom het zo lang duurt dat een besluit wordt genomen. Echter is er een barrière die overwonnen moet worden om de beslissing te nemen. Nerkust wil over het obstakel niets kwijt. Afgesproken is dat de onderwijsbonden uiterlijk zaterdag antwoord krijgen van de raadsadviseurs over het voorstel.

De Fols-president hoopt dat er inderdaad een reactie komt, omdat de onderwijsbonden nu al twee jaar vechten voor positieverbetering van hun achterban. In eerste instantie zou de ingangsdatum voor herwaardering van de positie van onderwijsgevenden in oktober zijn. Voor zaterdag zijn de Fols en BvL door de raadsadviseurs uitgenodigd om het besluit aan te horen.

De BvL heeft vanmorgen een protestvergadering in zijn bondsgebouw gehouden, terwijl de Fols met haar bestuursleden in bespreking was. “Wij hebben uit strategische overwegingen niet gekozen voor een massabijeenkomst, omdat wij anders gestructureerd zijn en daarnaast moeten wij eerst met de ledenraad in overleg voordat wij verregaande standpunten kunnen innemen”, stelt Nerkust. De ledenraad is het hoogste orgaan en wordt gevormd door de besturen van de aangesloten lidbonden. De basis- en voj-scholen hebben normaal gedraaid, terwijl de leerkrachten van de vos-scholen waren opgeroepen de schooldeuren te sluiten zodat zij om tien uur in het bondsgebouw aanwezig konden zijn.
Advertenties