Staatsolie geeft geen extra vergoeding meer op vrije dag
19 Nov 2014, 01:00
foto


De vrije dag die de regering op maandag 24 november heeft toegekend voor de viering van het Javaans Nieuwjaar (Sasi Sura), heeft voor veel verwarring gezorgd in bedrijven. Zo heeft Staatsolie aanvankelijk aan het personeel meegedeeld dat deze dag zal worden beschouwd als een zaterdag. Dit betekent dat personeelsleden die aan het werk zijn, 50% extra vergoeding zouden ontvangen op die dag. Dit besluit is dinsdag weer ingetrokken. Er zal geen extra vergoeding worden gegeven.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken had in de bekendmaking aangekondigd dat 24 november een vrije dag is, maar niet gelijkgesteld is met de zondag. Dit betekent dat werkgevers geen extra salaris (200%) hoeven te betalen aan werknemer die moeten werken. De vrije dag geldt alleen voor landsdienaren en daaraan gelijk gestelden.

De leiding van Staatsolie laat weten aan het personeel dat de vrije dag aanvankelijk verkeerd was geïnterpreteerd. "Door de directie van Staatsolie is besloten de bedrijfsactiviteiten op 24 november 2014 onverkort voort te zetten. Dit betekent dat 24 november 2014 als een normale werkdag wordt beschouwd en op die dag geen extra vergoeding zal worden toegekend", werd het personeel meegedeeld. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft aan bedrijven meegedeeld om deze dag als een normale werkdag te beschouwen. Veel bedrijven geven hier gehoor aan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April