Schaakbond organiseert internationaal Srefidensi toernooi
18 Nov 2014, 23:00
foto


Topschakers uit verschillende landen zullen tegen elkaar uitkomen in de tweede Srefidensi Chess Celebration. Het internationale schaaktoernooi wordt door de Surinaamse Schaakbond georganiseerd rond de viering van 39 jaar onafhankelijkheid. Het toernooi duurt van 20 tot en met 25 november in Hotel Krasnapolsky.

Het toernooi zal in een open- en een masterklasse worden verdeeld, zegt de Schaakbond. In de Master Class komen topschakers uit 10 verschillende landen in 9 rondes tegen elkaar uit. De laatste ronde zal gehouden worden op de dag van Srefidensi. Onder de topschakers zitten twee Grootmeesters (GM), 1 Woman Grandmaster (WGM), vijf Internationaal Meesters (IM), zeven Fide meesters (FM) afkomstig uit Israël, Nederland, Mongolië, Venezuela, Cuba, Bolivia, Jamaica, Trinidad, Curaçao en Suriname.

De Surinaamse topspelers kijken reeds maanden uit naar dit toernooi om hun krachten te meten met internationale (groot) meesters, zegt de Schaakbond. Hierdoor hebben ze de kans voor het vergaren van internationale FIDE ratingspunten.
In de Open Class hebben zich meer dan 80 schakers geregistreerd. Ook in deze klasse zijn er verschillende geldprijzen voor de winnaars.
Advertenties