Poenai: 'Mijn lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan'
16 Nov 2014, 14:00
foto


Na een jaar en tien maanden gewacht te hebben, is er nu een aanvang gemaakt met de bouw van het Medisch Centrum Wanica. Zaterdag is het startsein gegeven door beton laten storten te Vredenburg Serie B. Sarwenkoemar Poenai, schenker van het terrein, zegt aan Starnieuws dat zijn lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan.

“Voor mij is dit een bijzondere dag en ik ben echt blij”, zegt de ondernemer.
Poenai merkt op dat de behoefte aan een ziekenhuis in het district groot is. Dagelijks klagen mensen van Wanica en omstreken over de files en over het afreizen naar Paramaribo voor medische behandeling. De ondernemer is blij dat de mensen nu in hun eigen omgeving geholpen zullen worden en dat zij kunnen rekenen op kwalitatieve medische zorg in eigen omgeving. Daarnaast benadrukt Poenai dat het district Wanica verder ontwikkeld zal worden.

De ondernemer is geboren en getogen in het district en woont nog steeds in Wanica. Op 23 maart 2013 schonk Poenai aan de overheid tien hectare terrein voor de bouw van een ziekenhuis.
Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) benadrukte dat als “de president iets belooft hij het ook waarmaakt. Hij doet het. Het sociaal akkoord dat president Bouterse met het volk heeft, is verwezenlijkt. Laat de oude politiek niet zeuren aan jouw oor over het niet komen van het ziekenhuis. Nu is het duidelijk dat dit ziekenhuis komt. Deze regering heeft gezorgd voor ontwikkeling op elk gebied”, meent de volksvertegenwoordiger.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April