'School of Jazz' open voor inschrijvingen
12 Nov 2014, 20:00
foto
Het Openluchttheater op het Nakscentrum, een muziekpresentatie die om de drie maanden plaatsvindt. (Foto: Naks)


Jong en oud kan zich weer inschrijven bij Naksmuziekschool ‘Mi Agida’. De studenten van ‘The school of Jazz’, zullen twee tot drie uur per week onderricht krijgen in voornamelijk Afro Jazz, Afro Surinaamse folksongs als repertoire en de stijl interpretatie in Jazz en Kaseko. Verder worden er klassieke speltechnieken geleerd en zijn internetlessen deel van de wekelijkse activiteiten.

Bijzonder dit jaar zijn de voorbereidingen voor de start van een programma voor meisjes/jonge vrouwen met blaasinstrumenten (saxofoon, trompet en schuiftrombone). Dit jaar wordt het Muziekstudiekamp & Tournee, een reizende muziekkamp voor jongeren van het basisonderwijs naar de binnenlanden van Suriname, voor de tiende keer en voor het laatst gehouden zegt Clifton Braam, voorlichter van Naks.

De muziek van Lieve Hugo, Caribbean Combo, Kaseko Masters, behoort tot Kasekomuziek en bij Kaseko Jazz denkt men aan onder andere Fra fra sound, Ronald Snijders, Pablo Nahar en Eddy Veldman. Op de muziekschool worden basis- (grade 1, 2) en vervolgniveau (grade 3, 4) verzorgd in de instrumenten gitaar, piano, slagwerk, percussie/dron, zang, blaasinstrumenten, kaseko jazz en drum ensemble. Kennisoverdracht geschiedt met moderne lesmethoden waarbij oraal (voor- en nadoen), maar ook van bladmuziek.

Muzikanten, vocalisten en muziekformaties kunnen gebruikmaken van alle adviezen en muziekruimten. Studenten van alle onderwijsniveaus kunnen bij de muziekschool informatie krijgen voor het uitvoeren van studie opdrachten en speciale programma’s in African Studies. Het lesgeld van SRD 80 per maand, voor onder andere het te gebruiken lesmateriaal, hoeft geen beperking te zijn om zich in te schrijven; degenen die dat bedrag niet kunnen betalen, kunnen na aanvraag in aanmerking komen voor het leerlingen- & instrumentenfonds, geeft Braam aan.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April