Jubilerende Unu Pikin presenteert speciaal T-shirt
29 Oct 2014, 20:00
foto
Het ontwerp van het Surinaamse stoeltje.


Het jubileumjaar van Stichting Unu Pikin wordt vrijdag afgesloten met een bijzondere boekenmarkt op het terrein van de stichting aan de Boerbuitenweg. De medewerkers van de stichting worden tijdens de markt extra in het zonnetje gezet en er is een speciaal T-shirt ontworpen met drie verschillende afbeeldingen van de Surinaamse schoolstoeltjes, die in de werkplaats van Unu Pikin worden gemaakt.

De shirts zijn te koop tijdens de boekenmarkt, die duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kopers van een lot maken kans op een truitje. De loterij is een van de attracties bij deze afsluiting van het jubileumjaar.

Stichting Unu Pikin is een sociale werkplaats voor mensen met een beperking en bestaat dit jaar tien jaar. De stichting exploiteert een fietsenafdeling (Unu Pikin Fietsen) en een meubelafdeling (Meubels & Meer) en organiseert regelmatig sociale activiteiten. Met de opbrengsten ondersteunt zij scholen en andere organisaties. Dit jaar waren er elk kwartaal extra activiteiten, zegt Susanne Dekkers van de stichting.

Bij de start van het jubileumjaar stonden kinderen centraal met de opening van een nieuwe bibliotheek te OS II Marowijne en de feestboekenmarkt met kinderactiviteiten. Tijdens de tweede feestmaand werd aandacht besteed aan jongeren van het speciaal onderwijs. Leerlingen van Matoekoe en VSO Thompsonstraat hebben op een aantal meeloopdagen in de meubelafdeling meubels opgeknapt voor kindertehuizen. Als derde feestmaand stonden fietsers centraal, met een fietsenproject voor de leerlingen van de 5e klas van de Swami Wirjanandschool.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April