Gesprek CBvS en ondernemers om vermindering druk koers
30 Oct 2014, 03:00
foto
President van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad.


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een onderhoud gehad met enkele ondernemers die grote werken moeten uitvoeren voor de overheid. Om te voorkomen dat de druk op de cambio's te groot wordt, is er met hen gesproken om inzicht te verkrijgen in hun transacties. De CBvS heeft de aannemers toegezegd dat vreemde valuta via de banken beschikbaar gesteld zal worden voor noodzakelijke inkopen uit het buitenland, waardoor de straatkoers omlaag kan worden gebracht.

Dit legde de president van de CBvS, Gillmore Hoefdraad, dinsdagavond uit bij de introductie van de China UnionPay creditcard, waar veel bankiers, ondernemers en journalisten aanwezig waren. "Het is zeer belangrijk voor mij dat ik in nauw contact ben met banken, cambio's en ondernemers. Wij praten continu met het veld", legde de monetaire autoriteit uit. Hij merkte op dat de grote ondernemers het onderhoud dat hij met ze had zeer positief hebben gevonden. De CBvS heeft hen juist toegezegd dat ze aan valuta kunnen komen, zonder de koers omhoog te jagen.

Hoefdraad merkte op dat tegen beter weten in politici, met het oog op de verkiezingen, een negatief beeld willen geven van de economie, terwijl de groei en inflatiecijfers voor zich spreken. "Met andere woorden, zij geloven de groei en inflatiecijfers van het ABS niet, zij geloven de goede kredietwaardigheid van Suriname niet. Zij geloven niet in de financiële winsten en groei die het bank- en verzekeringswezen doormaken. Zij geloven niet dat de schuldratio’s van de publieke en private sector, ver onder die van de internationale standaarden en die van de buren uit de regio zijn. Zij geloven niet dat het begrotingstekort al tot de helft van het voorgaande jaar is teruggebracht", stelde Hoefdraad.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April