Financiën maakt compensatiegelden boeren over
29 Oct 2014, 16:00
foto
Minister Soeresh Algoe


Het ministerie van Financiën heeft de eenmalige subsidiegelden aan de rijstboeren vandaag overgemaakt. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt aan Starnieuws dat de boeren tegen vrijdag over hun gelden kunnen beschikken. Hij heeft zo juist de bevestiging gehad van het ministerie van Financiën dat de overmaking een feit is.

Het heeft iets langer geduurd omdat het papierwerk bij zowel Financiën als bij de boeren niet sluitend was. “Als er geld vanuit de rekening van Financiën gaat, vergt dat nogal wat papierwerk,” zegt Algoe. “Ook kloppen bepaalde rekeningnummers van de boeren niet. Het oponthoud heeft aan beide kanten gelegen.”

Kleine en middelgrote boeren (met arealen van 1 tot 200 hectare) krijgen per hectare een eenmalige subsidie van de overheid van SRD 480. Het geld is bedoeld als compensatie voor de lage opkoopprijs die de boeren het afgelopen seizoen hebben gehad.

In totaal is ongeveer SRD 11,3 miljoen overgemaakt naar de rekeningen van de boeren. Maandag nog zei de voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA), Harinandan Oemraw dat de boeren problemen met de banken krijgen omdat ze hun schulden niet kunnen aflossen. Enkele van de boeren hadden al een deurwaardersexploot ontvangen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April