Gajadien: OS Sunny Point functioneert zeer gebrekkig
29 Oct 2014, 18:00
foto
Leerlingen zitten op tafels en staan om les te kunnen volgen op OS Sunny Point.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) is geschrokken van de situatie op de Openbare School Sunny Point. Een groot deel van de 560 ingeschreven leerlingen komt niet naar school omdat er geen faciliteiten zijn. Kinderen moeten op tafel zitten of staan om lessen te kunnen volgen. Niet elk kind heeft een stoel.

Gajadien is op de school geweest om zich te oriënteren, nadat ouders hem hadden benaderd. Het assembleelid zegt aan Starnieuws dat hij minister Ashwin Adhin gevraagd heeft om onmiddellijk te interveniëren waardoor op een goede manier onderwijs kan worden gegeven. Veel kinderen hebben al een maand geen les kunnen volgen.

Ouders, leerlingen en de schoolleider hebben diverse instanties op de hoogte gesteld van de situatie, maar er is geen verbetering gekomen. Ook is er volgens hen geen zicht op een oplossing. Leerlingen die op de tafel moeten zitten of moeten staan, houden het niet vol en gaan eerder naar huis. "De kinderen volgen onder zeer gebrekkige omstandigheden les", constateert Gajadien.

De school heeft geen elektriciteit en is ook niet aangesloten op het waterleidingnet. Toiletten kunnen niet worden gebruikt. Er is geen meubilair voor tien leslokalen en voor leerkrachten. De werkomstandigheden zijn slecht. Er zijn niet genoeg leermiddelen. Deze inventarisatie maakte het assembleelid vandaag bij zijn oriëntatie op de school. Hij vraagt Adhin om deze situatie niet langer te laten voortduren anders kan er geen voorspelling gemaakt worden over de toekomst van de leerlingen. Het mag geen verloren jaar worden. "Gaarne acute en duurzame oplossing voor deze problemen", vraagt Gajadien aan de bewindsman.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April