Doekhie: Zaak Dors is reeds zeven maanden afgesloten
29 Oct 2014, 08:00
foto
Rashied Doekhie


Hoofdbestuurslid tevens coördinator van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie, assembleelid Rashied Doekhie, zegt aan Starnieuws al maanden klaar te zijn met Regillio Dors. "Deze zaak was ruim zeven maanden geleden aan de orde. Zonder Dors, die coördinator was van de jongeren in Nickerie, hebben we de grootste groep op de been gebracht tijdens de wandelmars", zegt Doekhie.

Dors heeft in de media gezegd dat hij diep is beledigd door Doekhie en niemand heeft het voor hem opgenomen. Hij vindt dat binnen de NDP er geen sprake is van democratie. Ook de jongerenleiders die hij heeft benaderd, hebben hem in de kou gelaten. Dors stelt dat jongeren alleen maar gebruikt worden om het werk te doen, maar ze hebben geen inspraak in de 'paarse partij'.

Doekhie merkt op dat hij niet teveel woorden vuil gaat maken aan Dors. "Er is over en weer van alles gezegd maanden geleden. De zaak is afgedaan en ineens wordt deze opgerakeld", zegt de politicus. Hij merkt op dat er voldoende gesproken is met Dors over zaken die niet door de beugel kunnen. "Toen het niet hielp, hebben mensen hun handen van hem afgetrokken", stelt Doekhie.

Over zijn broer Mohamed Doekhie die net als Dors ook naar Pertjajah Luhur is gestapt, zegt de politicus dat hij om de familierelatie, niet diepgaand in kan gaan op deze zaak. De partij heeft hem in diverse zaken bijgestaan, maar als hij een ander politiek huis heeft gevonden, wenst Doekhie hem succes. Hij merkt op dat de trap naar NDP volkomen onterecht is.
Advertenties