Marsidih: 'Ik ga voor een tweede termijn'
29 Oct 2014, 10:00
foto
Assembleelid Soetimin Marsidih


Assembleelid Soetimin Marsidih (Pertjajah Luhur) zegt aan Starnieuws dat hij voor een tweede termijn gaat. De volksvertegenwoordiger uit het district Nickerie merkt op dat nog veel zaken gerealiseerd moeten worden, in het bijzonder voor het rijstdistrict.

Volgens het DNA-lid moeten zandwegen nog verhard worden en ook het onderwijsveld moet beter aangepakt worden. “Leerkrachten verdienen schandelijk weinig na jarenlange studie, het Minov treedt niet in dialoog met het onderwijzende personeel, zaken worden gewoon vanuit de top opgedrongen. In de haast afgelopen regeringsperiode, zat de partij waar ik lid van ben tot 14 april in de coalitie, maar zaken realiseren voor mijn achterban was zeer moeilijk tot onmogelijk. Dit, omdat alles gedicteerd en gedomineerd werd door de NDP. Grondbeschikkingen worden opgemaakt aan de hand van je politieke kleur”, deelt Marsidih mee.

De parlementariër is ervan overtuigd dat hij weer gekozen zal worden door het volk van Nickerie. Volgens de volksvertegenwoordiger heeft het in alle haast goedkeuren van de sociale wetten in zijn voordeel gewerkt, daar zij nu niet meer in de Mega Combinatie zitten. De nieuwe samenwerkende partijen zijn nog in onderhandeling voor een eventuele dan wel geen samenwerking op DNA- niveau, vertelt Marsidih.

“Contact met het volk is van eminent belang. Huis aan huis bezoekjes afleggen en mensen hun problemen aanhoren maakt deel uit van het parlementaire werk. Wat mij opgevallen is , is dat de NDP probeert alle partijen te verdelen, deze te breken en dan over ze te heersen. Maar, de PL is niet te verdelen”, stelt Marsidih.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March