BEP: ABOP en NDP voeren etnische politiek in binnenland
28 Oct 2014, 16:00
foto


"Zeker twee politieke partijen in de huidige coalitie bedienen zich van etnische of zelfs racistische propagandavoering. In de ijver om de BEP klein te krijgen, worden openlijk en op serieuze wijze gezegd aan de mensen in onder andere de kiesdistricten Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne dat de BEP het binnenland wil verkopen aan de Hindoestanen", zegt de partij


Verder vertellen de ABOP en NDP aan de kiezers in districten dat de BEP de NPS nieuw leven wil inblazen door met deze partij samen te werken. De voorzitter van de BEP, Celsius Waterberg, heeft bij verschillende gelegenheden publiekelijk aangegeven dat de propagandisten zich schuldig maken aan deze verwerpelijke wijze van propagandavoering tegen de BEP.

Blij met publicatie
Starnieuws publiceerde vrijdag wat zich volgens de BEP al enkele maanden in Brokopondo voltrekt. De BEP is blij dat Starnieuws het gebeuren te Boslantie in het district Brokopondo heeft gepubliceerd. Het was deze keer de voorzitter van de ABOP, die in bijzijn van assembleelid Diana Pokie en andere toppers de verfoeilijke etnische/racistische uitspraak gedaan heeft. Brunswijk zei letterlijk “Stemmen voor de BEP is Santhoki tot president maken."

De ondertoon van deze uitspraak, hoeft niet nader uitgelegd te worden, volgens BEP. "Het grappige is dat dezelfde Ronnie Brunswijk in 2010 ervoor gezorgd heeft dat het vicepresidentschap aan de AC/BEP (lees Marrons) voorbij gegaan is.
De ABOP is hierbij duidelijk onderdeel geweest van de verdeel- en heersstrategie van de leider van de NDP. Later zou het dezelfde Brunswijk zijn die schriftelijk het verzoek gedaan heeft aan de president om de BEP uit de regering te zetten", stelt de BEP in een persbericht.

De BEP neemt als een sociaal-democratische Surinaamse partij volledig afstand van elke vorm van segregatie bij haar politiek voering. De BEP ziet de etnische diversiteit in Suriname als een historisch gevormde bloementuin die wij met zijn allen moeten koesteren. Geen enkele Surinamer is meer dan de andere in de benadering van de BEP. Vanuit deze benadering zal de BEP nimmer meedoen aan persoonsverheerlijking en verwerpt mede hierdoor elke vorm van dictatuur. BEP roept het totale volk op om alle politieke leiders af te wijzen die racisme verkondigen tijdens de propagandavoering.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April