ICT-opleidingen Minov unicum voor de regio
28 Oct 2014, 04:00
foto
De ICT-opleidingen zijn maandag geïntroduceerd. Minister Ashwin Adhin wordt geflankeerd door IOL directeur Milton Top (uiterst rechts) en onderwijsdirecteur Robert Peneux. (Foto: Raoul Lith)


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft twee unieke opleidingen in ICT geïntroduceerd. De tweejarige opleiding 'ICT in Education' is op L.O. niveau en de driejarige op MO-A niveau, waarvoor de student in aanmerking komt voor de titel Bachelor ICT in Education (B.Ed). De beschikking voor de B.Ed titel is intussen al uitgegeven door het Minov.

De opleiding moet een ondersteuning zijn voor andere vakken. Scholieren zullen worden geleerd hoe je ICT kan gebruiken voor alle andere vakken binnen het basisonderwijs en voj, zegt Milton Top, directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Het IOL faciliteert en komt in met de beroepsvormende vakken, zoals studieloopbaan begeleiding en beroepsvorming.

“Het IOL brengt dus de vaardigheden om leerkracht te worden bij.” Volgens Top hebben haast alle scholen een computerruimte en verzorgen basis ICT lessen. “We willen ICT inzetten om de lessen te ondersteunen en de leerprestaties te verbeteren.”
Richtingscoördinator Amin Dankerlui zegt dat zeventig mensen zich formeel ingeschreven hebben. Hij verwacht dat dit aantal zal stijgen, aangezien tussen de 110 en 120 personen zich hebben aangemeld.

Minister Ashwin Adhin is heel trots met de realisatie van dit programma dat volgens hem moet bijdragen tot het verbeteren van de studieresultaten en de doelmatigheid van die studies. Hij wijst op een recent onderzoek, dat aangeeft dat nieuwsgierigheid het geheugen en de leerprestaties positief beïnvloed. “Als je de intrinsieke motivatie door middel van nieuwsgierigheid kunt opwekken, dan kan je een interessant effect teweeg brengen, omdat kinderen erg nieuwsgierig zijn naar ICT”, benadrukt hij het belang van de studie. Technologie is volgens hem een middel dat kan leiden tot een doel. Adhin stelt dat de opleiding een unicum voor Suriname en de regio is.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April