Nog een verdachte in zaak Rasoelbaks
28 Oct 2014, 01:00
foto


In de rechtszaak tegen Georgio Rasoelbaks, zoon van de waarnemend president van het Hof van Justitie, is er nog een verdachte verschenen in de beklaagdenbank. Clyde N. wordt verweten dat hij samen met zijn medeverdachten deel heeft genomen aan een criminele organisatie waar er diefstallen gepleegd zouden zijn. In de maand januari of februari zou hij samen met de anderen een zwarte leren hoes waarin een jachtgeweer zat, hebben ontvreemd.

In deze zaak staan er samen met Rasoelbaks nog zes anderen terecht.
Officier van justitie, Cynthia Klein, heeft aanvullende stukken over twee van de verdachten overhandigd aan rechter Cynthia Valstein-Montnor. De kantonrechter stelde deze zaak kort uit naar de rechtszitting van 10 november. Zij wil de stukken eerst goed doornemen. Ook wil de rechter de verdediging de ruimte bieden om de stukken door te nemen en om zich voor te bereiden.

Rasoelbaks wordt ervan verdacht misbruik gemaakt te hebben van middelen die hij wegens zijn ambt onder zijn hoede had. Verder wordt hem ten laste gelegd dat hij anderen heeft gedwongen om handelingen te plegen, diefstal middels geweld, diefstal van portofoon en veiligheidsvesten, poging tot doodslag en vernieling. Rasoelbaks wordt bijgestaan door de raadslieden Raoul Lobo en Oscar Koulen.

Advertenties