Decent Work en aanpak kinderarbeid belangrijk voor regio
27 Oct 2014, 20:00
foto
Minister Michael Miskin overhandigt directeur-generaal van de ILO, Guy Ryder een fles Borgoe en een pen van rode kabbes. Rechts: John Courtar, hoofd Medisch Bureau Arbeidsinspectie.


Guy Ryder, directeur-generaal van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), heeft de landen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied tijdens de 18e ILO-regionale vergadering opgeroepen om toe te treden tot de groep ‘Vrienden van Decent Work’.

Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologie en Milieu (ATM), was aanwezig bij de bijeenkomst van ministers van Arbeid in Peru, waarop deze oproep is gedaan. Hij ondertekende ook een regionale intentieverklaring over het bestrijden van kinderarbeid en om de ergste vormen te elimineren in 2020.

Nieuwe millenniumontwikkelingsdoelen
De groep Vrienden van Decent Work is een initiatief van 24 landen die aanwezig waren op de 69ste zitting van de Algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York de vorige maand. De millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN) lopen in 2015 ten einde en deze organisatie maakt zich op voor het formuleren van nieuwe ontwikkelingsdoelstellingen. De groep wil in collectief verband acties ondernemen naar de VN toe met de bedoeling Decent Work als nieuwe doelstelling op te nemen in haar nieuwe ontwikkelingsagenda.

Decent Work, met andere woorden: werkgelegenheid, sociale bescherming en fatsoenlijk werk voor iedereen, wordt door de groep gezien als basisvoorwaarde voor duurzame ontwikkeling. Miskin heeft zijn collega van Buitenlandse Zaken aangeschreven over de toetreding tot de groep, meldt de voorlichting van ATM.

Volgens schattingen van de ILO zijn er 12,5 miljoen kinderen die leven van kinderarbeid in Latijns Amerika en het Caribisch gebied. De overgrote meerderheid, 9.5 miljoen, doet gevaarlijk werk. De ILO vindt dat het terugdringen van kinderarbeid heel traag verloopt. Het zal zeker 40 jaren in beslag nemen als op dit tempo kinderarbeid in de regio wordt aangepakt, vindt de ILO. Het initiatief is bedoeld om de preventie en uitbanning van kinderarbeid te versnellen. De focus zal nu onder andere gericht zijn op het snel identificeren en aanpakken van gevallen van kinderarbeid.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March