Chiquita gaat akkoord met deal Cutrale/Safra
27 Oct 2014, 16:00
foto


De Braziliaanse ondernemingen Cutrale en Safra hebben een deal bereikt om de bananengigant Chiquita te kopen. Het akkoord komt slechts enkele dagen nadat de aandeelhouders een overnamedeal met rivaal Fyffes hadden afgewezen.

Vruchtensappenfabrikant Cutrale en de bankengroep Safra hadden vorige week nog US$ 14,50 per aandeel aangeboden in de hoop de Fyffes-deal te ontsporen. Eerder hadden ze US$ 14 per aandeel aangeboden.

De overname van het Amerikaanse bananenbedrijf is ongeveer US$ 680 miljoen waard. Alle partijen hebben aangegeven dat ze tegen het einde van het jaar of in het begin van 2015 het akkoord willen afronden. "We zijn blij met deze investering op lange termijn in Chiquita, één van de toonaangevende bedrijven in de wereld voor verse producten," zeiden de Braziliaanse bedrijven in een gezamenlijke verklaring.

De overeenkomst vertegenwoordigt een premie van 34 procent op de prijs die voor een Chiquita aandeel in maart werd aangeboden. Toen kwam de deal met Fyffes voor het eerst ter sprake. De aandeelhouders van Chiquita waren tegen de verkoop van het bedrijf aan Fyffes. Die overname zou de Ierse Fyffes hebben gemaakt tot ’s werelds grootste bananenbedrijf.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April