Simons: Vrouwen moeten plaats kandidatenlijsten opeisen
26 Oct 2014, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons


Er moeten meer vrouwen in topposities, zoals in De Nationale Assemblee (DNA). Om dit te kunnen realiseren worden vrouwen uit politieke organisaties getraind om hoge posten binnen hun partij te gaan opeisen bij de verkiezingen van 25 mei 2015. De training ‘Meer vrouwen in besluitvorming 2015’ is een initiatief van DNA in samenwerking met de UNDP.

Aangezien er binnen DNA weinig animo is voor een quotawet, is besloten om deze vrouwen handvatten aan te reiken om zich beter te kunnen profileren. Zij moeten nagaan welke rol ze kunnen vervullen in de politiek en ook wat zij voor de gemeenschap kunnen betekenen. Mannen bereiken vaak de top, maar dat komt volgens assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons niet omdat zij meer kennis of doorzettingsvermogen hebben. Zij bereiken dit door het zelfvertrouwen. En daarom is de training bedoeld om onder meer het zelfvertrouwen bij vrouwen aan te wakkeren.

De afgelopen jaren is er een dramatische terugval geweest van vrouwelijke parlementariërs van 25 naar 10 procent, merkte de parlementsvoorzitter op. "En Suriname kan zich dat niet permitteren." De trainingen worden dit weekend verzorgd door het consultancybedrijf Get!T van Ray Jong A Lock. Volgens Simons moeten vrouwen niet alleen zichtbaar worden maar ook blijven. In haar toespraak vrijdag in hotel Marriot wees zij de vrouwen erop dat in de politiek niets gratis is."‘Het is een hard beroep en moeilijk werk. Als je niet tegen frustraties kunt dan moet je de politiek niet ingaan", hield Simons voor.
De deelnemers aan de training zijn onder meer afkomstig uit de NDP, KTPI, ABOP, DA91, DOE, BEP en SPA.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April