WHO: Meer dan 10.000 Ebola-slachtoffers
26 Oct 2014, 04:00
foto


Het aantal Ebola-gevallen heeft de 10.000 overschreden. Er zijn bij de uitbraak van deze ziekte nu bijna vijfduizend (4.922) doden gevallen, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in haar jongste verslag.

Slechts 27 van de gevallen zijn voorgevallen buiten de drie zwaarst getroffen landen, Sierra Leone, Liberia en Guinee. Tien van de doden zijn buiten deze drie landen gevallen. Intussen is in Mali een tweejarig meisje overleden aan Ebola. De meer dan veertig mensen die met haar in aanraking zijn gekomen, zijn in quarantaine geplaatst.

Het meest recente WHO-rapport zegt dat Liberia het zwaarst getroffen land blijft met 2.705 sterfgevallen. Sierra Leone heeft 1.281 dodelijke slachtoffers gehad en in Guinee zijn er 926 geweest. Nigeria heeft acht doden gehad en in de Verenigde Staten is een man aan de ziekte overleden.

De WHO stelt dat het aantal gevallen nu 10.141 is, maar dat het cijfer veel hoger zou kunnen zijn. Veel gezinnen houden familieleden thuis in plaats van hen te brengen naar behandelcentra. Aan de andere kant zijn veel van de centra overvol. In het jongste rapport is er ook geen verandering in het aantal gevallen en sterfgevallen in Liberia, sinds drie dagen.

Acht landen hebben te maken gehad met de Ebola-uitbraak. In West-Afrika heeft de WHO Senegal en Nigeria nu virusvrij verklaard.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April