Brunswijk: Stemmen voor BEP is Santokhi president maken
25 Oct 2014, 20:00
foto


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk vindt dat BEP bezig is mensen van het binnenland te misleiden. "Wat de BEP nu doet, is stemmen van de binnenlandbewoners binnenhalen voor Santokhi. Stemmen voor de BEP betekent, stemmen voor Santokhi om president te worden", zei Brunswijk op een vergadering vrijdag in het dorp Boslantie te Brokopondo.

BEP-voorzitter Celcius Waterberg heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat mensen bezig zijn stemming te maken. De binnenlandbewoners worden opgehitst tegen de partij. Dit gebeurt sinds BEP de intentieverklaring getekend heeft voor samenwerking met de partijen uit het Nieuw Front, Pertjajah Luhur en KTPI. De BEP heeft besloten om Waterberg voor te dragen als presidentskandidaat. Wie de meeste zetels haalt, zal de presidentskandidaat zijn van de samenwerkende combinatie.

Brunswijk zegt dat hij kostte wat het kost de eenheid onder de binnenlandbewoners wil blijven behouden. "Dat de ABOP nu nog in de regering zit en zo de stem van het binnenland kan vertolken, is door goed leiderschap en daadkracht. De BEP had de ballen niet, vandaar dat ze nu in de oppositie is beland", stelde Brunswijk. Hij riep de binnenlandbewoners op om waakzaam te zijn en zich niet te laten pakken door de BEP.

Assembleelid Diana Pokie, die de bijeenkomst ook bijwoonde, meent dat de boodschap bij de oprichting van A Combinatie niet is begrepen. "Het is slechts de ABOP die wat betreft deze boodschap nog op koers is". Volgens haar wordt getracht verdeeldheid te brengen voor het binnenland door uit de samenwerking te stappen.
Advertenties