Patiënt in Guyana in quarantaine
25 Oct 2014, 18:00
foto


Een persoon die onlangs naar Guyana is afgereisd vanuit West-Afrika is afgezonderd en wordt gemonitord op Ebola-symptomen. De persoon is nadat hij klachten had over pijn aan zijn benen, doorverwezen naar het Ebola-response team van Georgetown Public Hospital.

In een persbericht zegt het Georgetown Public Hospital dat de vrouw onlangs is geweest naar een West-Afrikaans land, waar er geen Ebola is. Ze ging naar de arts voor evaluatie en behandeling van pijn aan de benen. Tijdens dat gesprek vertelde ze de arts dat ze wat gewrichtspijnen had en bezorgd was over mogelijke infectie met het Chikungunya-virus. Ze was net terug van een leuke reis naar West-Afrika. Reden genoeg voor de arts om het Ebola Response Team in te schakelen. De vrouw is direct in isolatie geplaatst voor verder onderzoek.

De vrouw is via Suriname gereisd naar Guyana. Het ziekenhuis benadrukt dat de vrouw is geweest naar een West-Afrikaans land waar er op dit moment geen Ebola is. Ze heeft geen contact gehad met iemand die kampte met een ziekte van welke aard dan ook in de laatste 21 dagen. Ze heeft geen koorts gehad, maar heeft wel medicijnen gebruikt tegen de gewrichtspijnen die eventuele koorts kunnen wegmaken.

Uit voorzorg wordt ze bewaakt door specialisten voor infectieziektebestrijding. De isolatie duurt totdat de medicatie is uitgewerkt. De vrouw bleef vrij van koorts en vertoonde geen andere symptomen. Ze is inmiddels gehaald uit de quarantaine, omdat elke vermoeden van besmetting met het Ebola-virus is weggemaakt, schrijft Stabroek News. Toch zal ze dagelijks worden gemonitord om er zeker van te zijn dat ze geen koorts krijgt of andere symptomen ontwikkeld.

Aangezien het risico van haar blootstelling zeer laag was en ze geen tekenen of symptomen van een besmettelijke ziekte vertoond, zal ze in vrijwillige afzondering worden gehouden. Er is geen bedreiging voor haar familie of de gemeenschap. Een team is belast met de dagelijkse monitoring van haar. Die monitoring is direct begonnen na haar ontslag uit het ziekenhuis.
Advertenties