Tweede fase IGS start met gelijkspel Suriname
25 Oct 2014, 08:00
foto
De deelnemers aan de tweede fase van IGS 2014. (Foto: René Gompers)


In het Andre Kamperveenstadion is vrijdagmiddag de tweede fase van de Inter Guyanese Spelen van 2014 gestart. Suriname hoopt een goede beurt te maken in deze ronde. De eerste fase is in Guyana gehouden en ook gewonnen door de Guyanezen. Suriname eindigde op de tweede plaats.

Guyana heeft in de eerste ronde beslag gelegd op het onderdeel atletiek, is tweede in basketbal bij zowel de jongens als de meisjes en derde in zwemmen. De basketbaltitel is in handen van de Surinamers. In de tweede fase richt de strijd zich op de onderdelen: schaken, tafeltennis, badminton, volleybal, fietsen en voetbal. Meer dan 150 jeugdigen vertegenwoordigen de landen.

De minister van Sport & Jeugdzaken, Ismanto Adna en Robert Peneux, directeur van Onderwijs & Volksontwikkeling, hebben de tweede fase van de spelen geopend. De vertegenwoordigers van de drie landen benadrukten het belang van sport voor de jeugd, de gezondheid en de cultuuruitwisseling. “We zullen er alles aan doen om dit evenement te continueren,” deelde Adna mee. “De spelen hebben hun nut bewezen.”

Adna voegde eraan toe dat de spelen van 2014 opgedragen zijn aan al de kinderen uit de deelnemende landen. Met “Play hard, play fair” verklaarde Adna de Spelen voor geopend. Na de openingsceremonie is de eerste voetbalwedstrijd afgewerkt. Suriname en Frans-Guyana kwamen niet verder dan de punten te delen, 1-1.


René Gompers
Advertenties