Surinaamse kinderen doen mee met Lions 'Peace Poster'
25 Oct 2014, 12:00
foto
De winnende tekening van de Internationaal Peace Posterwedstrijd 2013 van de 12 jarige Mahesh Singh uit India. Het thema was: 'Our World, Our Future'.


Acht Surinaamse Lions Clubs hebben leerlingen van diverse basisscholen geïnspireerd om mee te doen met de Internationale Lions Peace Poster tekenwedstrijd 2014. Deze activiteit wordt al 25 jaar gehouden, waarbij kinderen tussen elf en dertien jaar uit ruim honderd landen meedoen.

Het thema voor dit jaar is 'Peace, Love and Understanding'. De winnaar van deze international tekenwedstrijd komt in aanmerking voor een hoofdprijs van US$ 5000 en een retourticket voor twee personen naar de speciale uitreiking in New York, in het gebouw van de Verenigde Naties, op de Internationale Dag van de Vrede.

Winnende tekening kiezen
De leiding van de Lions Clubs in Suriname zal uit de winnende tekeningen van de kinderen uit Suriname de beste kiezen. De nationale selectie zal plaatsvinden onder supervisie van de kunstenaar Paul Woei geassisteerd door Melany Yzer, die ook een internationale opleiding heeft genoten op het gebied van de beeldende kunst, meldt de Lions.

Op de conferentie van de Lions in Georgetown, Guyana op 20 november zal door een internationale jury een keuze worden gemaakt uit de winnende tekening afkomstig uit Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago. Hierna wordt uit het Caribisch gebied een winnaar gekozen. Uiteindelijk participeert de winnende tekening van de regio aan de finaleronde die in februari 2015 in de VS zal worden gehouden, waar alle geselecteerde tekeningen uit de wereld zullen meedingen naar de hoofdprijs.

Voor de voorselectie wedstrijden in Suriname zijn er aantrekkelijke prijzen door de organiserende Lions clubs en de Region top beschikbaar gesteld. De individuele clubtekenwedstrijden vinden dezer dagen plaats, terwijl onder auspicien van de Lions Top in Suriname de finale voor op zaterdag 8 november zal plaatsvinden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April