Stichting wil Ramlila doen herleven in buurten
25 Oct 2014, 10:00
foto
Ramlila opvoering te Leiding 9A.


Diverse Hindoe culturele en religieuze organisaties willen Ramlila, de opvoering van het verhaal van Shri Ram, doen herleven. Zij willen vooral de aandacht van jongeren hierdoor trekken. Zij vinden dat de cultuur vervaagt bij jongeren. Daarom wordt zondagmorgen de stichting Nationale Ramlila Suriname geproclameerd in stichting Mata Gauri.

Was het in het verleden zo, dat er in elke buurt een Ramlila groep actief was, heden ten dage zijn het er maar net enkele. Hier wil de stichting verandering in brengen. Het doel van de Ramlila is om een ideaalbeeld te laten zien van de liefde en respectvolle manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan. Shri Ram, de hoofdpersoon, laat zien hoe hij met zijn ouders, vrouw, broers, vrienden, onderdanen, dieren en natuur omgaat, meldt de stichting.

Ramlila is voor alle culturen de manier om kennis te nemen van millennia oude hindoe kunst en cultuur. Tevens komt het publiek in contact met de verschillende levensfilosofieën uit het spirituele India. De initiatiefnemers hopen dat zij een bijdrage kunnen leveren door Ramlila weer te laten herleven in de verschillende buurtgemeenschappen en zo bij te dragen aan de culturele waarden en normen. De stichting wil ook groepen en organisaties verenigen en faciliteren die zich mede ten doel stellen om de Ramlila in welke vorm dan ook te bevorderen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April