Derde divali-viering in Olifant; 'volgend jaar elders'
23 Oct 2014, 21:15
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi steekt een licht aan. (Foto: René Gompers)


De combinatie van de zeven samenwerkende politieke partijen bevat elementen van Divali meent Chan Santokhi, VHP voorzitter en coördinator van de combinatie. “Divali staat voor eenheid, verlichting, welvaart en welzijn. Deze combinatie zal verlichting brengen door de aanpak van corruptie, de verharde criminaliteit en andere zaken”, stelt Santokhi. “Wij zullen garant staan voor welvaart en welzijn, wij gaan het licht laten schijnen in dit land.”

De VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur, KTPI, en BEP hebben donderdagmiddag in 'de Olifant’ Divali doorgebracht. Samen met 350 senioren burgers is de ‘Divali Bhojan’, een gezamenlijke lunch, gedeeld. Divali is voor de derde keer in het partijcentrum gevierd. Santokhi is ervan overtuigd dat de viering volgend jaar op een andere locatie zal plaatsvinden. “In een omgeving waaruit blijkt dat het kwade door het goede is overwonnen, een omgeving die zal laten zien dat er weer een basis gelegd is voor goed bestuur van het land.”

Santokhi heeft enkele momenten stil gestaan bij de rol van godin Lakshmi. Traditioneel wordt de woonomgeving schoongemaakt en verlicht met dia’s om de Godin Laksmi en haar zegeningen te ontvangen. “Terwijl we vragen om kracht, om wijsheid en welzijn, vergeten we heel vaak dat de Godin vlak naast ons staat. Laten we de vrouwen die plaats geven die ze verdienen, thuis, op het werk, in besturen en in de politiek.”

Santokhi deelde mee dat de onderhandelingen om samen te werken op regionaal niveau goed verlopen en dat ze in de eerste week van november afgerond zullen zijn. “Laten we in dezelfde eenheid doorgaan”, riep de coördinator de partners op. “Laten de posities niet de leidraad zijn. Laten we gaan voor de grote doelen, voor de grote belangen, voor de ontwikkeling van het land. Laten we in licht en eenheid de resterende zeven maanden tegemoet gaan.”

René Gompers
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April