Divali, uw vlammetje?
23 Oct 2014, 18:00
foto


Onze ziel (Jiva) is een vlammetje. Divali is een rij vlammen (dia’s) en symboliseert vlammende zielen in rijen of gotra (stamboom of ‘spora’) in het hele universum (Vasudhaiva Kutumbakam). De Alziel (Siva) is de Vlam des vlammen.

De zielfrequentie van ons verenigt zich in tal van trillingen (acties) die boven en beneden de hoofdfrequentie liggen totdat de verlichting bereikt is. Dit heet succesvol presteren. De kosmische wetenschap (veda’s) verklappen de geheimen van het universum. Agni, de eerste Energie (God) is in het alfabet de eerste letter A. Hij geeft ons alle goede dingen: geluk, helderheid en hemel. Zodra Agni in het alfabet letter U produceert, ontstaat de oerknal of AUM. Als M (purusa) bestuurt hij alle trillingen in de schepping.

Divali herinnert ons aan de terugweg naar de hemel, Moksha of Saayujyam. Verschillende gebeurtenissen worden samengevoegd om de verlichting (waarheid) te vieren en waarbij veel kleine lichtjes worden ontstoken. Een soort innerlijke dynamo’s draaien volop, vol licht. Het ware, in -overeenstemming- zijn met de waarheid. Onwaarheid is duisternis. Een staat van verlichting met non-stop extase en plezier. We groeien innerlijk in watt, verlichting van praktische spirituele eenheid van vermogen, tot Agnivattas en versmelt ons vlammetje Jiva in Siva of Agni. We doorbreken de kringloop van geboorte en dood.

Wetenschappers vinden bewijs voor ‘leven na de dood’; (...) ontdekt dat het bewustzijn kan blijven voortbestaan als het brein volledig is uitgeschakeld. (University of Southampton, 7-10-14). Velen gokken op Divali-avond omdat de hemel dan gul is. Het magisch succes is een jaar geldig. Dit geldt ook voor studie en magische praktijken. Divali is ook Lakshmi, uw vlam of partner, uw bezittingen en of rijkdommen, licht, de Moeder van de schoonheid. De vrouw des huizes. Een leuk karakter is de innerlijke schoonheid. ‘Als iemand een schoonheid is, is het altijd een vrouw,’ aldus G. Krol. Goud is een schoonheid en andersom. Een schoonheid, een miss! Voor sommigen een diva, een ‘godin’, geliefde, actrice, gevierde zangeres of actrice. Mensen (dia’s) worden goden. ‘Door hun krachten doorkruisten zij (de voorouders doorgegroeid als goden, Agnivattas) de gehele wereld daarbij de oude indelingen metend (…).’

‘(…) the festival of lights -when members of some of the world's greatest faiths celebrate the triumph of good over evil’ (Obama, 2009). Onze doelen: plicht, bezitvorming, voortplanting en verlossing -in het leven hebben een goddelijke kern (samskaara of sacrament). Ze zijn ineengedraaid rondom het vierde doel: verlossing (moksha). Samen heten ze Purusartha. Purusa is God en artha is bezit; terug naar huis of Purusa. ‘(...) In onze stamboom: God, Moeders, Vaders. Deze drie zijn onvergankelijk in sterkte. Wijzen, die het geheim van het universum kennen, mediteren op de aard van die Stralende God. ‘Kiemende krachten’ in de schepping en die werken voor de schepping van de wereld (...).’.


dr. C. Baidjnath Misier, Spiritualist
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April