Blokland maakt Ebola protocol Suriname bekend
21 Oct 2014, 00:00
foto


Het ministerie van Volksgezondheid heeft een protocol uitgegeven over de uitbraak van ebola in West-Afrika en welke maatregelen de overheid heeft getroffen. Buitenlanders die in de risicolanden Sierra Leone, Guinea en Liberia 1 tot 21 dagen voorafgaand aan het vertrek waren, zullen niet toegestaan worden naar Suriname af te reizen. Dat kan alleen als ze met een internationaal erkend en officieel gezondheidscertificaat kunnen aantonen dat ze vrij zijn van het ebola-virus.

Bij aankomst op de grensposten van Suriname zullen alle reizigers, inclusief met de Surinaamse nationaliteit, die voorafgaand aan hun reis uit de risicolanden komen, worden gemonitord. Zij zullen in quarantaine gesteld worden als ze geen officieel internationaal erkend certificaat kunnen tonen dat ze vrij zijn van het ebola-virus.
De monitoring en in quarantainestelling zal geschieden door de gezondheidsautoriteiten in samenwerking met het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van de president.
De zeven grensposten zijn: Albina, Benzdorp, Zanderij, Nieuwe Haven, Zorg en Hoop, Nieuw Nickerie en South Drain.

Aan alle passagiers die in Suriname aankomen, zal gevraagd worden voordat ze het vliegtuig verlaten, gedetailleerde informatie te verschaffen. Zij moeten een formulier invullen. Een onderzoeksteam op de luchthaven zal de ingevulde formuleren in ontvangst nemen. Ook personen die via de weg- en waterwegen het land binnenkomen, zullen aan dezelfde vereisten worden onderworpen als mensen die met het vliegtuig het land binnenkomen. Het protocol is ondertekend door minister Michel Blokland van Volksgezondheid.

U kunt het protocol hier downloaden.
pdf-icon.gif Ebola-protocol.pdf                
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April